tirsdag den 31. januar 2012

Lækre Lana!


Har hørt Lana Del Rey på repeat, siden jeg klikkede hendes 15 numre store deluxe version af Born To Die. Et must efter at have hørt både "Born to die" og "Videogames" adskillige gange på turen Danmark-Østrig og retur. Så fin. Elsker hendes stemme og klang. Sprød og speciel uden at kamme over i det underlige. Perfekt melodisk baggrundsmusik.

Når albummet spiller kan jeg ikke lade være med at få mentale billeder af gode venner til middag, masser af åbnede rødvinsflasker, lækker mad boblende på komfuret og Lana Del Rey som lydkulisse. Håber virkelig, at vi snart kan flytte i de større omgivelser - trænger virkelig til mere plads! Men skal have møde med arkitekt i aften, så der begynder at ske lidt.

mandag den 30. januar 2012

Snapshots fra min ferie #2

Så er jeg tilbage i Danmark efter en fantastisk uge i Østrig, som har været fyldt med sol, sne, ski og masser af afslapning. Både kæresten og jeg har sovet som små børn. Utroligt hvad utallige timers frisk luft dagligt kan gøre for ens sovehjerte. Næsten helt pinligt. 
I min ferie har jeg blandt andet... 

...kørt i bil. Kørt meget i bil. Omkring 3000 kilometer. Heldigvis var der ikke meget trafik - og indimellem underholdt kæresten med fjollerier.

...kørt gennem syret lys i Elb-tunnellen ved Hamburg. 

...og i noget pænere lys ved Bodensee.

...tosset rundt på pisterne i begejstring over masser af sne og herligt vejr!

...kørt med hjelm. Noget, jeg faktisk først begyndte på for alvor sidste år, da kæresten gav mig den fine hvide hjelm i fødselsdagsgave inden vores første skitur sammen. Nu kan jeg ikke forstå, at jeg nogensinde har ladet være!

...drukket adskillige Lumumba'er. Som er varm kakao med flødeskum og rom - og som hurtigt blev omdøbt til snøfler. For altså - det smagte vitterligt præcis som snøfler helt sikkert ville smage, hvis de fandtes på flydende form. Virkelig!

...befriet bilen for sne. Meget sne. Og flere gange. Det var fantastisk på pisterne. Knap så fantastisk ovenpå bilen... 

...spist frokost i pæne Schweiz - som vi tog til på ski. Vi boede i Kappl og havde også liftkort til Ischgl, og derfra kan man stå på ski til Schweiz. Lidt sejt! 


...nydt vejret. Som desværre ikke var helt så strålende og solrigt hver dag - men det var rigeligt fint til mange kilometer skitur hver eneste dag. Tror vi toppede den sidste dag med over 50 km. Hurra for sjove iPhone apps, der kan udarbejde finurlige data. Lige noget for min nørdede kæreste. Kan desuden fortælle, at tophastigheden kom over 80 km/t. Ned af en sort piste med perfekt sne. 
...været glade. Meget glade. Og virkelig nydt det. Helt sikkert en af de bedste skiferier, jeg har været på. 

...været på afterski. Naturligvis. Ingen skiferie uden. Og har mødt sjove mennesker og forsøgt os på væres delvist ubehjælpelige tysk. 

...stiftet bekendtskab med en "flying hirsch" - og jeg vil blankt erkende, at jeg ikke umiddelbart var imponeret, da glassene kom på bordet. Er virkelig ikke begejstret for Jägermeister, men det viste sig at smage ganske glimrende i kombination med den Red Bull, der er i bunden af glasset. Og så var det faktisk ikke så svært at drikke, som først antaget (den lille flaske skal nemlig blive i glasset. Ikke noget med at snyde, tage den op og blande sammen. Blev der sagt...) 

...kørt på en skimotorvej. Åbenbart... Forstår nu ikke helt skiltet, for pisten var ikke specielt bred. Til gengæld var den lang. 8 km ren nydelse fra top til dal. Ahhh! 

...fået serveret det mest grotesk store måltid mad, jeg nogensinde har oplevet til to mennesker. Fadet var enormt. Og proppet. Og det var faktisk ikke kun kvantitet, men smagte også forrygende. Og var billigt. €22 per snude - og det endda på et af byens bedre steder. Very likeable - og helt perfekt efter en hardcore dag på ski. 

...været imponeret over tyskernes evner til at skilte langs motorvejen. Hvert vejarbejde blev ledsaget af skilte med smileys undervejs, der gik fra at være sure over mellemfornøjede til glade ledsaget af en indikering af, hvor mange kilometers vejarbejde, der stadig var forude. Og når man så er igennem, kommer der en glas smiley og melder "geschafft" - du klarede den. Lidt fint (og lidt nørdet - I know, men man bliver altså begejstret for de underligste ting, når man sidder i en bil i 10-12 timer...) 

mandag den 23. januar 2012

Lige nu...


...ser min udsigt således ud. Så beklager, hvis jeg er lidt stille. Netadgangen er temmelig sporadisk, til gengæld er her masser af sne!

torsdag den 19. januar 2012

Strøtanker om god service



Efter et par hardcore shoppingdage i London har jeg virkelig lyst til at sende sådan cirka samtlige danske butiksansatte på dannelsesrejse til London. For hold. Nu. Op. Er stadig helt overvældet over den betjening, vi har fået over stort set hele linjen.  Og det er altså ikke fordi, vi har shoppet amok i überluksusmærker, men sådan den gode mellemvare af ordentlig kvalitet. Hobbs, Jigsaw, Karen Millen, Boss og den stil.

Overalt er vi blevet mødt med smil og venlig opmærksomhed, der aldrig bliver omklamrende. Og vi får sjældent lov at have særligt mange bøjler i hænderne, før en opmærksom ekspedient tilbyder at hænge dem i et prøverum for os. Hvilket i øvrigt ikke alene er en dejlig service, men faktisk også en fremragende salgsstrategi - for med frie hænder slæber vi jo bare endnu mere med ind - forelsker os i og ultimativt køber. Men især en dejlig befrielse ikke at skulle bakse med adskillige bøjler, mens jagten fortsætter rundt i butikken.

Men den allerstørste oplevelse var alligevel nok den søde søde ekspedient, som tilbød at ringe rundt til alle de andre butikker i jagten på et par støvler, jeg havde forelsket mig i - selvom det virkede lidt utopisk her i udsalgets sidste dage.
Havde set dem i en butik på vores første dag, men havde ikke slået til – og det fortrød jeg nu – men hurra for kædebutikker og en stor by, så da vi kom forbi en anden Hobbs, måtte jeg fluks ind og lede. Fandt de eftertragtede støvler i en 38 (aka desværre flere nr. for små) og spurgte efter min størrelse. Det havde de ikke, beklagede hun efter et kig på lageret, men tilbød i samme åndedrag – ganske uopfordret – at ringe til andre butikker og høre. Foreslog selv straks der, hvor jeg havde fundet støvlerne i første omgang, men ak og ve – de var for længst hapset af en lidt mere beslutningsdygtig shopper end mig. Men sørme om hun ikke blev ved. Og ved. Og ved. Indtil der endelig var bid. Og selvom det var udsalg og slet ikke noget, de gjorde, fik hun alligevel kollegaen i den anden ende af telefonen overtalt til at sætte støvlerne til side, til jeg kunne komme og hente dem.

Det lyder muligvis banalt – men det var bare så fedt. At opleve butiksansatte som i dén grad var søde, imødekommende, engagerede – og ikke på den kvælende måde, hvor de er klar til at hævde, at selv den fæleste kjole er SÅÅÅ flot bare for at lave et salg. Og især ikke den der grundlæggende ligegyldighed, jeg synes hersker i lidt for mange danske butikker. Hvor ekspedienterne knap orker at løfte blikket for at se, hvem det nu er, der formaster sig til at forstyrre dem med spørgsmål eller ønsket om at købe noget. Eller endnu værre – afbryde dem i deres meget vigtige og dybdegående sladren med kollegaen. Og som meget sjældent af egen fri vilje finder på at tilbyde en ekstra service.
Og det vildeste var, at det altså ikke bare var et enkeltstående tilfælde med den gode service i London, men en overordnet fornemmelse over hele linjen. Det kommer jeg virkelig til at savne, næste gang jeg vover mig ud i butikkerne her i København! 

Når det nu ikke kan være anderledes...


...og vejret rent faktisk insisterer på at være gråt, vådt og koldt - og jeg endda var nødt til at vove mig ud i det på cykel på en dag, som aldrig helt burde være begyndt, men nok bare burde være foregået under dynen...


...hjælper det alligevel en smule på den der trætte, ynkelige og smadrede undskyldning for en krop, der tilsyneladende giver sig ud for at være min i dag, at jeg kunne pakke computer, notesbog og arbejdstelefon sammen og rulle mig ind i nye yndlingsstriber på fødderne med benene op og Tina Dickows melankolske toner dryssende ud af højtalerne, mens jeg forsøger at få lukket dagens projekter og ignorere, at det i går lykkedes mig at skære spidsen af højre pegefinger, og det derfor gør møgondt, hver gang den ved en fejl rammer en tast på computeren. Og det er altså lidt for tit.

onsdag den 18. januar 2012

Se, hvad den søde postmand kom med til mig...


...eller, ret skal være ret - egentlig er de søde i den her sammenhæng faktisk mine forældre, for pakken var en gave fra dem. Fik nemlig en superlækker plaid af dem i julegave, som dog desværre viste sig ikke helt at være den farve, min mor havde håbet. Men under træet kom den, for der skulle jo være noget at pakke ud - og så syntes hun, at vi i stedet sammen skulle finde noget, der var lige i øjet. Og det må jeg sige, at vi gjorde!


...et fuldstændigt overdrevent og ekstravagant køb, som jeg nok aldrig selv ville have smidt den slags penge efter. (hvorfor ved jeg egentlig ikke helt - for havde det i stedet været et garderobekøb til samme pris, havde jeg muligvis været meget mere medgørlig. Har da flere gange spontanshoppet tasker, der har trukket væsentligt værre tænder ud på visakortet. Oh well...)


Jeg har flere gange sukket hengivent over kombinationen af åh så blød uld, klare farver og finurlige striber, og jeg elsker allerede, at den fine plaid ligger og pynter på min sofa. Fantastisk gave - og på en måde vækker den næsten endnu mere begejstring på sådan en helt almindelig, grå og småkold januardag.

Desuden er den fine plaid også en påmindelse om, at jeg nok bør prioritere bolig over garderobe i lidt højere grad i år. Det ser nemlig pt ud til, at der er betydelige forandringer på vej på boligfronten inden for de næste måneder. Og den slags har det med at koste penge.

tirsdag den 17. januar 2012

Snapshots fra min weekend #5

I denne weekend, som takket være Londonturen begyndte allerede torsdag (flere af den slags weekender, tak!), har jeg...


















...moret mig over finurlige britiske skilte.


















...spist lækre tapas på en lille restaurant i Covent Garden inden en tur i teateret.


















...vandret langs Themsen og været forbi mit yndlingsbogmarked.

















 ...nydt udsigten til London Eye (og blå himmel!!!) fra vores dejlige hotelværelse.














...spist nem og hurtig frokost på Yo Sushi! Ikke det mest fancy sushi, men det er nemt og hurtigt, når man ikke vilde spilde alt for meget værdifuld shoppetid på frokostpauserne - og samtidig have god og sund mad.
















...set Tower Bridge fra et nyt perspektiv i en lille park, som jeg helt sikkert bliver nødt til at vende tilbage til.

















...shoppet. Dog mest til min mor, men der var da også lidt til mig i et par af poserne.


















...været på den fedeste sightseeingtur i en klassisk gammel Mini.
















...spist kulørte (og ikke spor overvurderede) macaroons og drukket lækker te på Ladurée i Harrods. En hyggelig lille tradition.


















...set årets første påskelilje. I januar. Hello global opvarmning.















...fået den vildeste mængder prøver af en sød (og ret forvirret) ekspedient ved REN-skranken i Liberty sammen med mine køb. Jeg mener, vi talte, at der var over 30 prøver i alt - vildt fedt.
















...undret mig lidt over briternes idé om mode. Det er langt fra alle, der går Kate Moss i bedene. Var det eksempelvis noget med et par pailletbesatte granny pants.



















...nydt at bo to minutters gang fra Big Ben.




...blevet forkælet med lækker chokolade af kæresten, som (heldigvis) var glad for at få mig hjem igen.

Gråt og glitter

Det bliver lidt "dagens puslespil" igen - men der er håb i fremtiden for et bedre spejl (og mere plads = mindre rod i baggrunden. Forhåbentlig...)

Anyway, er hoppet i endnu et Londonkøb - skøn, tynd, blød strik fra COS i 100% uld, som ikke er i nærheden af at kradse. Helt perfekt. Er gået efter at købe ting, der kunne opgradere min garderobe fra det lidt for comfy til noget mere smart - og det er faktisk lykkes meget godt. Følte mig i hvert fald glimrende tilpas til det møde, som var på programmet fra morgenstunden.

Et lidt bedre kig på trøjen. Elsker at den er meleret, så den ikke bliver helt plain.

Et kup fra sidste år - tynde coatede jeans fra Vila, som ikke kostede mere end et par hundrede, men som jeg allerede har skambrugt. Elsker overfladen, der lige opgraderer looket, uden at det bliver for pænt og kedeligt.

Har jeg sagt, at jeg elsker mine nye støvler. De strammer en anelse over vristen, men jeg er sikker på, at det snart går over. Og derudover er de åh så comfy. Lægger stort set ikke mærke til, at jeg har hæl på - og det er altså stort for et udpræget comfort creature som mig.

Nok et af sidste års bedste kup. Billig bling fra Ebay - som præsterer at få et ganske ordinært look til at se lidt mere lækkert ud. Very likeable. Har nok allerede haft den på de første ti gange. Mindst. Absolut alle pengene værd! (ikke mindst fordi, den stod mig i under 150 kroner - what's not to like!!!).

mandag den 16. januar 2012

Dagens puslespil - og lidt krejlerbegejstring




Er godt hjemme efter nogle fuldstændigt fantastiske dage i London. Æv, hvor jeg allerede savner at være der - selvom det nu også er rart at være hjemme hos kæresten igen.

Men så er det altid noget, at der er lidt trøst at hente i at kunne trække lækre nye køb på. Har virkelig fået labre sager med hjem, synes jeg - især fra COS. Det er virkelig sjovt med den butik - det svinger så meget, om jeg kan enes med den eller ej. I perioder storshopper jeg - og så kan der gå måneder, hvor der slet ikke er noget, der passer i stil og snit.

Anyway - kjolen havde jeg faktisk allerede luret på hjemmefra, da jeg gik udsalgsvarerne igennem, men var meget i tvivl om pasform og størrelse. Heldigvis fandt jeg den - på udsalg - for den er så skøn (og i øvrigt stadig tilbage i medium på hjemmesiden, hvis den skulle friste andre.)

Støvlerne er faktisk mit allersidste køb - dem snuppede jeg i lufthavnen. I Zara. Er jeg den eneste, som synes, det er den største fest, at man kan shoppe highstreet i lufthavnen. De er lige nøjagtigt, hvad jeg har ledt efter længe: Passende hælhøjde, så selv magelige jeg kan bruge dem til hverdag, ikke for klodsede, sidder nogenlunde til om anklen (er ikke så begejstret for gummistøvle-looket) og endelig med fine detaljer, så de ikke bliver for kedelige. Jamen, tjek, tjek, tjek, tjek for pokker!
Og så kostede de £50 i stedet for £60, fordi man sparer momsen i lufthavnen. What's not to like...

Kan varmt anbefale dem - og de er faktisk på hjemmesiden (HER) i alle størrelser lige nu. Her koster de 679 - og det havde jeg faktisk gerne givet. For jeg synes allerede, at de er det værd.

Og så er jeg i øvrigt lige nødt til at prale lidt - for min indre krejler er simpelthen SÅ stolt af mig. Har nemlig holdt mig i skindet og sådan cirka kun shoppet for de penge, jeg på forhånd havde tjent på Trendsales. I hvert fald hvad tøj angår. Havde faktisk præsteret at samle lidt over 3000 sammen, som jeg kunne spendere med god samvittighed - og det er ikke engang fordi, at jeg har solgt store og vilde ting. langt de fleste handler har ligget omkring 2-300 kroner. Men hvis man bare laver tilpas mange... Og så gør jeg det, at jeg har en separat konto, som pengene bliver sat ind på, så de ikke bare forsvinder blandt terminer og Føtex-indkøb. En del af mine salg har været øreringe, som jeg har ryddet kraftigt ud i. Er nemlig desværre blevet allergisk overfor alle mine øreringe, efter jeg kom til at gå med ét par, jeg ikke kunne tåle. SÅ surt. Men så hellere lade andre blive glade for dem og selv få ting, jeg faktisk får brugt, i stedet for at blive frustreret hver gang jeg kigger i smykkeskrinet.

Så nu har jeg virkelig fået blod på tanden mht at få solgt ud - så næste "mål" bliver at kunne købe en fin fødselsdagsgave til mig selv om halvanden måneds tid. Jeg har også en ret god idé om, hvad jeg godt kunne tænke mig at forkæle mig selv med, meeeeeen det kræver vist virkelig en habil indsats, for så skal der temmeligt mange kroner på kontoen...

søndag den 15. januar 2012

Efterladenskaber fra et par fantastiske dage.




Der behøver vist ikke så meget tekst. Tror billedet med al tydelighed fortæller, hvad de sidste par dage er gået med... :-) Vil dog lige sige, at størstedelen af posernes indhold ligger i min mors kuffert. Men der er da også blevet lidt til mig. Især fra COS. Nu vil vi nyde den sidste smule London, inden turen igen går mod lufthavnen og hjem over.

torsdag den 12. januar 2012

What a wonderful view


...er der andet at sige end lovely, lovely London. Udsigt til London Eye gennem panoramavinduerne - og til en masse shoppingposer ret forude.

Hotellet er næsten mere fantastisk, end vi havde turde håbe. Til en forandring er virkeligheden faktisk federe end billederne. Min mor har allerede truet med at flytte ind.

Alt i alt en perfekt første dag. Og nu rødvinsdrikning og magasinlæsning, mens de trætte fødder kommer lidt til hægterne igen.

onsdag den 11. januar 2012

Om præcis ét døgn

Checker jeg ind her! Og hvis der skulle være nogen tvivl, så GLÆDER jeg mig til London. Er jo ellers ikke fordi, jeg ikke kommer udenfor landets grænser, men London er bare noget særligt. Og især noget særligt fordi, jeg er i selskab med min søde mor, som bare er totalt yndlingsrejsemakker. Vi er nemlig ret gode til at shoppe, sightsee'e og i det hele taget bare hygge. 
Er iøvrigt meget spændt på hotellet. Det åbnede sidste år og er med sine over 1000 værelser det største i London. 

Er også ret spændt på værelset. Vi har forkælet os selv lidt ekstra og booket et værelse med "iconic view" - vores er vist så godt nok mod London Eye, men det er jo absolut heller ikke skidt. Bare dét at stå op hver dag med udsigt til London - ahhh!

Men altså... Det ser da meget godt ud... Ikke at vi egentlig planlægger at skulle bruge særligt meget tid på værelset. Vi skal jo ud og se og opleve. Men derfor er det da fedt med gode rammer alligevel. Og så er der internet på værelset, så det kan være, at jeg lige kigger ind undervejs.

Billederne har jeg lånt her - hvor jeg også har booket hotellet.