fredag den 30. oktober 2009

Jeg har travlt...

Hvorfor er det lige, at arbejdsopgaver har en tendens til at hobe sig op og ramle sammen. Måtte pludselig arbejde til kl. 22 i går for at få nogle sager ud af vagten - og weekenden bliver vist heller ikke helt jobfri. Men så kan jeg heldigvis holde fri på andre tidspunkter.

Jeg håber dog ikke, at weekenden bliver så travl, at den også bliver blogfri - men altså, jeg skal jo også lige bruge lidt tid på at rende rundt og være lykkelig, og den slags kan jo være tidskrævende... ;-)

onsdag den 28. oktober 2009

Karma kan ikke købes...

...selvom det indimellem ville være skønt. Ikke mindst den gode af slagsen!

Men så kan jeg bare glæde mig over, at jeg i stedet tilsyneladende får den foræret i ret så store mængder for tiden. Ikke mindst ovenpå en periode, hvor der har været lidt for meget dumt i (min) verden.
For ikke alene lader det til, at karma langt om længe har sendt et stks ganske fornuftig mandsperson min vej (tør næsten ikke sige det højt i frygt for at jinxe konceptet...) men sørme, om jeg så ikke også lige har fået et par fede arbejdsopgaver med oven i hatten. Som i virkelig spændende - nærmest af slagsen, som andre folk betaler penge for at få lov at opleve. Ih altså - hvor skønt har livet lige lov at være... :-D

Lagersalg hos Julie Sandlau

Nu jeg er igang med alle mine sparetips, så må jeg da hellere også lige nævne, at Julie Sandlau holder lagersalg i disse dage.

Som sædvanlig er det københavnerne, der kan få glæde af de gode kup - og hvis jeg når at lægge vejen forbi, skal jeg nok berette, om I andre skal føle jer snydt eller ej...

Anyway - meldingen lyder således:

Julie Sandlau Lagersalg
Spar 50-80% på must-have items
Kom og gør nogle fantastiske kup!

Pakhus 11, Dampfærgevej 2, Kbh. Ø
Onsdag d. 28. okt. kl. 16.00 - 20.00
Torsdag d. 29. okt. kl. 16.00 - 20.00
Fredag d. 30. okt. kl. 14.00 - 18.00

Vi modtager kun kontante betalinger!

Gratis levering på ASOS indtil midnat

Så er det nu, det er værd at slå til, hvis noget frister på ASOS, for websitet tilbyder gratis forsendelse til Danmark hele dagen.

Eller rettere - de tilbyder at trække prisen for "standard levering" fra, som åbenbart svarer til 50 kr i deres verden.

Derudover ser det ud til, at tilbuddet kun gælder, hvis man smider strik i kurven - men det er da også oplagt på denne tid af året. Jeg skal i hvert fald lige forbi sitet senere og se, om der skulle være noget, jeg ikke kan leve uden her til vinter.

tirsdag den 27. oktober 2009

Rabatkoder i massevis...

...ja, det kan vi lide. For mens jeg ikke altid er lige gode venner med onlineshopping, har fænomenet da helt sikkert sine styrker. Ikke mindst rabatkoderne, som indimellem gør netbutikkerne lidt mere attraktive trods portopriser, som indimellem er ganske hampre.

Pt er der rabatter at hente her:

Hos American Apparel, hvor koden OCTOBERDEAL20 giver 20% rabat frem til 31/10.

Hos H&M giver koden 8531 20% rabat på hele ordren til og med 1. november.

Happy shopping :-)

Så kan de lære det...

Ville lige tjekke min H&M bestilling her til morgen for at se, hvor længe jeg egentlig skal vente. Dårlig plan. For sørme om de "rare" mennesker hos H&M ikke havde fundet på, at jeg nu skulle vente endnu længere på den sweater, som var hele årsagen til min bestilling. Og så blev jeg altså irriteret. Slet, slet, slet, for hellere undvære end vente i månedsvis. Men grumf altså!

mandag den 26. oktober 2009

Anbefaling: Lækre, billige grå jeans

Har lige fået en bunke fine sager ind af døren fra Only. Og lad mig straks komme med en anbefaling, for jeg fornemmer, at der er en ny favorit i mellem. Hver vinter indleder jeg nemlig en ihærdig kamp for at finde et par gode, grå jeans, som kan være mellemvejen mellem det traditionelle blå og det lidt for dystre sorte.

Only er ellers ikke et mærke, jeg gør mig så meget i - er nok mere til teen-segmentet end til os over 30 - og så alligevel. For de kan sgu noget med jeans, og igen er jeg ikke blevet skuffet.
Jeg var ellers lidt bekymret, for en nedsættelse fra 499 til 199 må næsten betyde, at noget ikke er lige i skabet. Men det var de sgu. Laber grå farve, fede kulørte kontrastsyninger bagpå og tilpas meget slid til at give liv uden at blive for meget. I like!

Størrelsesmæssigt vil jeg mene, at de er ret TTS - måske endda en smule til den store side. Havde i hvert fald ingen problemer med at hoppe i min sædvanlige 29/34.

Fristet? Find dem her.

lørdag den 24. oktober 2009

Det måtte gerne blive et mor-barn smykke...

Jeg er så heldig at være udstyret med en ret fashionabel mor, som har fingeren ret godt på pulsen mht hvad, der klæder hende, og som forlængst har fået øjnene op for labre accessories i form af tasker, tørklæder og smykker. Hun har efterhånden rigtigt mange lækre ting i garderoben, og mens en del af det ikke lige er min stil, er der helt sikkert også mange sager, der gerne måtte flytte over til mig.

Og jeg må helt ærligt indrømme, at jeg er temmelig misundelig på det, der sandsynligvis bliver hendes næste smykkekøb, nemlig Cave-armbåndet fra Georg Jensen. Det præsterer nemlig lige præcis den balancegang mellem klassisk og kant, som passer godt til min stil.

Desværre har jeg ikke lige 5650,-, der står armbånd på - ellers havde jeg gerne investeret.

Hvorfor har jeg aldrig før opdaget...

...Scrabble??? Det er jo kampunderholdende. Har nemlig for nylig hapset et spil og tilbragte så det meste af aftenen i går bevæbnet med øl, godt selskab og de der små plastikdutter, som skal mingeleres sammen til de længste og mest komplicerede ord, man kan. Meget underholdende - og faktisk også ret lærerigt. Fedt at få hjernecellerne i sving på en lidt anden måde!

fredag den 23. oktober 2009

Stram op H&M!!!

Mit forhold til H&M går lidt op og ned - og indrømmet, i takt med at indtægten er blevet mere fornuftig end SU-tidens stramme kår, er shoppingbudgettet også blevet lidt mere ekstravagant. Men indimellem er der stadig fine sager at finde hos svenskerne. Men der er simpelthen en ting, jeg ikke forstår, og det er deres onlineshop. Eller rettere - deres leveringstider.

Jeg sad og småshoppede lidt i går aftes; en sweater og et par langærmede bluser, som ville klæde min garderobe her i det kølige efterår. Glad putter jeg i kurven, taster visakortets informationer ind - og så kommer skuffelsen. For godt nok kan jeg få en enkelt lille bluse leveret allerede nu (eller, i næste uge, forstås), men sweateren, som jeg egentlig glæder mig mest til, må jeg pænt vente med at modtage til uge 47 - en MÅNED fra nu. For ikke at snakke om den anden bluse, som kan finde vej i uge 52 - altså om et par måneder.

Helt ærligt - det er simpelthen ikke godt nok! Og egentlig særdeles utjekket af en så stor og international koncern. Det virker jo nærmest som om, at de først producerer tøjet, når det er bestilt, men det kan jo ikke rigtigt passe. Så langt rækker min tålmodighed simpelthen ikke - jeg synes i forvejen, det er slemt nok at gå og vente på forsendelserne, når jeg shopper på nettet, men det her er jo nærmest til grin...

Tingene bliver især sat på spidsen af, at jeg samtidig bestilte nogle sager hos Only. Og vupti, allerede i dag har jeg sørme modtaget en mail om, at min ordre ikke alene er modtaget, men også både pakket og sendt. Ja tak!

Så kære H&M - stram op. Please!

Garderobens glemte guld

Der er noget med, at det kan være svært at se skoven for bare træer.... I min verden kan det være svært at finde outfittet for bare tøj!

Egentlig synes jeg ikke, at jeg ligger inde med overvældende mængder tøj (selvom jeg nok godt kunne finde visse (mands)personer, som vil hævde det modsatte), men alligevel kan jeg nemt have ting i min garderobe, som bliver overset på det skammeligste. Og egentlig uden grund.

Fx har jeg fået fine komplimenter for dagens outfit, som primært består af en sort kjole, der efterhånden har befundet sig temmeligt længe i mit skab. Men har jeg fået den brugt - næh nej. Men længe leve laundry day, for pludselig befandt alle mine ellers så trofaste jeans (ok så, alle dem, jeg gider gå med for tiden...) sig til tørre på stativet, og så måtte kreativiteten i spil.

Så nogen gange tror jeg, at jeg måske bare skal blive lidt bedre til at få brugt alt det lækre, som faktisk gemmer sig i skabet, istedet for hele tiden at læsse nyt, nyt, nyt på, så det bliver endnu sværere at finde det gode gamle guld...

torsdag den 22. oktober 2009

Undskyld, men hvad sker der lige for...

...at størstedelen af de striktrøjer, jeg falder over online, har 3/4 ærmer??? Altså - det er jo vinter. Det er koldt. Jeg har brug for ærmer. Helt ned til mine håndled, og allerhelst lidt længere. Og hvis der er ærmer - står der ofte akryl på mærket. Suk, altså...

Men har da faktisk fået shoppet en enkelt lille sag, som jeg så i Sverige i sidste weekend, men ikke lige fik købt. Og så viste den sig endda at være billigere på nettet - slet ikke dumt.
Jeg satser da i hvert fald på, at det er den sammen, men mon ikke. Synes den er ret bedårende med de små mænd, dyr og hjerter - og de kulørte små prikker på hele trøjen. Helt klart et tiltrængt coloursplash i min ellers særdeles sort/grå vintergarderobe. Jeg satser da i hvert fald på, at det er den sammen, men mon ikke. Synes den er ret bedårende med de små mænd, dyr og hjerter - og de kulørte små prikker på hele trøjen. Helt klart et tiltrængt coloursplash i min ellers særdeles sort/grå vintergarderobe.

Man har et standpunkt...

...til man tager et nyt. Er det ikke sådan, det er? ;-)

Det blev det i hvert fald for mit vedkommende, hvad Topshops udsalg angik. For jeg havde ellers lige pænt besluttet mig for, at der ikke skulle shoppes - og så faldt jeg alligevel i. For tilfældigvis var disse labre ruskindsbukser lige nøjagtigt tilbage i min størrelse - og sat ned til £50.
Jeg har længe ønsket mig ruskindsbukser, da jeg synes, skindets tekstur gør sig helt vildt godt her til vinter, især sammen med strik. Og så gør den levende overflade, at looket bliver knap så "hårdt" som med glat skind (og her taler vi overhovedet ikke om, at jeg endnu ikke har fået mine læderleggings fra Vila på - vel...)

Med i kurven røg der også et par fine, sorte ballerinasko med nitter - mest af alt fordi, de åbenbart havde ligget i min kurv siden sidst, jeg klikkede rundt på siden, så dem kunne jeg lige så godt tage med. Så nu venter jeg bare på postmanden...

Topshop har startet udsalg

Så er udsalget startet hos Topshop, og der er helt sikkert et par fine sager imellem, jeg ikke ville have noget imod at eje - hvis jeg ikke forsøgte at holde visakortet lidt i ro (det synes jeg efterhånden, jeg har skrevet lidt for tit...)

Anyways - jeg er blandt andet helt solgt til denne jakke - for mens jeg tit synes, at kombinationen af læder og nitter nemt kan blive lidt for 80'er til min smag, gør det lyse skind og de fine detaljer, at jakken bliver den perfekte kombination af rå og feminin. Og så er den sat ned fra £160 til £100 - er fælt fristet, må jeg nok erkende...

Og denne fine pailletsag, som er sat ned til £60 fra £120 er jeg også lidt vild med - ikke mindst pga. det fine mønster, som fortsætter om på ryggen.

Find udsalget her.

onsdag den 21. oktober 2009

Vinterfavoritter

Jeg vil på ingen måde påstå, at efterår og vinter er favoritsæsoner i min verden, for det er vådt, koldt og påkrævet med utallige lag - ikke for at være fashionabel, men for at holde varmen.
Heldigvis er der dog også nogle lyspunkter ved årstiden - ikke mindst at finde gode gamle favoritter frem fra bagerst i garderoben. Her er et par af de ting, der ligefrem kan få mig til at se frem til kulde, blæst og vinterklima:
1. Vest i farvet polarræv. Jeg købte den for tre sæsoner siden, hvor den var en relativt bekostelig investering - men den har været alle pengene værd. Her i overgangsperioden bruger jeg den oftest udenpå min skindjakke men senere på vinteren ryger den udenpå tyndere striktrøjer, som på billedet her fra sidste vinter.

2: Kappe fra Oasis - som jeg egentlig får brugt alt for lidt, men jeg elsker hver gang, jeg har den på. Jeg kan især godt lide, at den er gennemknappet og går op i halsen - det giver lidt struktur og facon til den ellers løse form. Ærmehullerne kan knappes op, så de istedet bliver slidser. Min største udfordring med kappen er bare, at den kræver, at man gider bære sin taske i hånden, for det duer ikke rigtigt med over skulderen...

3: Kæmpecardigan fra Thomas Burberry. Så skøn, så varm - så perfekt vinter-hyggeagtig. Den er stor nok til, at den kan bruges kjoleagtigt med fx denimleggings under. Elsker især de uniformsagtige metalknapper, de store lommer og ærmernes puf-agtige afslutning.

Få gratis mobilt bredbånd som Telenor-kunde

Nu jeg er på ingen måde det hurtigste dyr i teknikskoven, så derfor består min internetforbindelse derhjemme stadig af et temmeligt uklædeligt langt, hvidt kabel, som slanger sig rundt i lejligheden afhængig af, hvor jeg sidder med min computer. Ikke specielt hensigtsmæssigt, men det fungerer.

Men nu skal jeg prøve kræfter som mobil, for Telenor tilbyder alle deres bredbåndskunder, at man kan teste en mobil netforbindelse gratis i det næste halve år. Så vidt jeg kan se, mener de faktisk gratis - man skal først betale, hvis man vil beholde pinden efter de seks måneder - eller hvis man ikke sender den tilbage, når de seks måneder er forbi.

Et rigtigt fint tilbud, synes jeg, for min computer er tit med mig på farten. Så nu er jeg spændt på at se, hvordan det virker - måske fremtiden så skal være fuldstændig trådløs for mig = endnu bedre bloggingmuligheder :-D

Find tilbuddet her.

tirsdag den 20. oktober 2009

To twit or not to twit...?

...that is the question :-)

Er ikke hidtil hoppet med på Twitter-vognen, men en veninde gjorde et ihærdigt forsøg på at overbevise mig i går. Hun er nemlig blevet storfan og mente, at det lige ville være noget for mig.

Indtil nu har jeg ikke rigtigt kunne se fidusen, men hun snakkede så varmt for det, at jeg nu overvejer, om jeg skal tage endnu et skridt ind i den teknologiske tidsalder. Men frygter lidt, at det bliver endnu en elektronisk tidsrøver lige som Facebook, blogs osv. Og de stjæler jo allerede rigelig tid... ;-)

Hvad siger I? To twit or not to twit - og hvorfor?

Lagersalg i dag: Månestråle og Marc by Marc Jacobs

Jeg må indrømme, at det er fælt fristende. Har bl.a. en stor forkærlighed for Månestråles cashmerecardigans, som findes i adskillige versioner i garderoben allerede - men der kunne helt sikkert godt være plads til flere, hvis de nu skulle vise sig at være billige...

Hold en fair kaffepause

I et forsøg på at få fleres øjne op for fairtrademærkede produkter, løber Nordic Fairtrade Challenge af stablen i dag. Det går kort fortalt ud på at få flest muligt danskere til at indtage flest muligt fairtrademærkede produkter i dag mellem kl. 8 og 20.

Det kan man gøre ved enten at være med til et af de events, som er listet på sitet, eller ved at hoste sit eget event. Så hvorfor ikke være spontan og invitere veninderne til kaffe og kage sidst på eftermiddagen. Jo flere fairtradeprodukter på bordet, jo bedre - men nøjes evt med kaffen og glæd jer over, at bønderne har fået både en ordentlig pris og fornuftige forhold at arbejde under.

Så skynd dig at klikke her og vær med - der er samtidig fine præmier på højkant.

mandag den 19. oktober 2009

Gratis shipping hos theOutnet.com


Så er det nu, hvis der er noget, der frister hos Net-A-Porters outletsite the Outnet. For indtil den 25. oktober tilbyder sitet gratis forsendelse til hele verden. Shopamok her.

Hurra for skønne bloggere!

Hvor er bloggersfæren dog fantastisk. Ikke alene er den kilde til uendelige overspringshandlinger og spændende inspiration, men der er også uendelige mængder hjælp at hente.

I sidste uge efterlyste jeg de gode gamle glimmerleggings fra Malene Birger, og sørme om der ikke allerede var bid. For den skønne Charlotte D skrev fluks, at hun sørme havde et ekstra ubrugt par liggende hjemme i skabet - så nu skal jeg bare lige overføre lidt monetos til hende, så er vintergarderoben (så godt som...) reddet :-)

torsdag den 15. oktober 2009

Efterlysning: Malene Birger glimmerleggings

Der går ellers længe imellem, at jeg fortryder, at jeg har solgt noget fra garderoben. Faktisk så godt som aldrig - men nu er det alligevel overgået mig.

For det ærgrer mig godt og grundigt, at jeg ikke længere er i besiddelse af de fine glimmer leggings fra Malene Birger, som var fremme for et par sæsoner siden. Kan nemlig pludselig se en masse gode muligheder i dem - men det kunne jeg bare ikke, da jeg havde dem, og så blev de solgt. Pokkers!

Så et lille hjertesuk - hvis nogen af jer alligevel har et par liggende i garderoben og fylde, som er i fin stand - og lidt større end en small (medium/large kan bruges, vil jeg tro), så smid mig en kommentar eller mail, så overtager jeg meget gerne!

Når man egentligt godt ved, at det ikke nytter noget...

...hvorfor pokker bliver jeg så ved at forbande min skostørrelse langt væk?

For min realistiske sans fortæller mig jo pænt og tydeligt, at med mindre jeg vitterligt vil gå den dramatiske Askepot-vej og både hugge en hæl og klippe en tå, så er der altså ikke synderligt stor sandsynlighed for, at jeg pludselig vågner op i morgen med str. 38 fødder for enden af mine ben. Eller i det hele taget bare hvad som helst, som er mindre end den størrelse 41, som naturen nok så gavmildt har udstyret mig med.

Men det er lidt svært ikke at blive bare en anelse frustreret, når blandt andet alle de der korte, lidt grove støvler, som bare ser drøngodt ud på alle mulige andre, og som ville passe helt perfekt ind i min garderobe, har en tendens til at antage visuel lighed med en mindre kano, når de kommer på mine fødder i rette størrelse.

Og jeg skal vist slet ikke begynde på frustrationen over at have en skostørrelse, som i stort set alle tilfælde umuliggør følgende sætning, som mange veninder bare strør om sig med, som om det var det rene ingenting: "Jeg tror, den er lidt lille i størrelsen, må jeg lige prøve et nummer større." For det findes som regel ikke. Suk altså!

Er der mon noget at sige til, at jeg er blevet taskefanatiker fremfor skofetichist...? :-)

onsdag den 14. oktober 2009

Så er det nu, der skal shoppes i USA

For dollaren er netop dumpet ned på under fem kroner per dollar.

Så overvejer alvorligt, om ikke også tolderne holder efterårsferie, så jeg kan gå bare en lille smule amok på Ebay og Amazon - det er i hvert fald fælt fristende.

tirsdag den 13. oktober 2009

Drømmer om fingerpynt...

...og det fra et for mig lidt overraskende sted. For i min verden står Pandorasmykker mest af alt for de der armbånd, man selv kan sætte forskellige led og charms på. Et fint koncept, men slet ikke min stil.
Men det er disse fine ringe tilgengæld. Faktisk ville de alle passe rigtigt fint ind i min garderobe, ikke mindst den midterste med de mange fine sten indfattet i 18 karat guld. Men til 11.500 kr. må det vist blive ved drømmene lidt endnu.
Find de fine ringe her.

mandag den 12. oktober 2009

Lovin' Fifi Lapin

Ih altså, hvorfor er det først nu, jeg ser disse skønne t-shirts, som Forever21 har lavet i samarbejde med fine Fifi Lapin.

For hvis jeg nu havde set dem, mens jeg stadig var i NYC og lige kunne stikke ind i butikken, ville det være lidt nemmere at forsvare at købe dem begge - for $18.90 stykket er jo meget overkommeligt.

Men når der så kommer forsendelse og evt. told mm, er det pludselig ikke længere så skægt. Slet ikke fordi forsendelsen koster $34,90 - hvad sker der lige for det...
Er nu alligevel ret fristet til bare at snuppe den ene - dilemmaet er bare, at jeg bedst kan lide farven på den koksgrå - men motivet på den lysere udgave. Decisions, decisions....

Frister frk. Lapin, så shop hende her:

Når det umulige bliver muligt

Der er simpelthen ikke noget værre end at have et stykke favorittøj i garderoben. I hvert fald ikke, når bemeldte garderobegenstand begynder at blive så slidt, at det absolut ikke er pænt at se på længere.

Sådan har jeg haft det med et par støvler, jeg købte i London for et par år siden. De er fra DKNY, sort, lange, flade og utroligt behagelige at gå i, samtidig med at de er rå på den afslappede måde. Helt perfekt. Desværre har min store kærlighed til dem trukket store veksler på vores forhold, så trods gentagne forsøg på at lappe på vores forhold ved miniferier hos skomageren, må jeg erkende, at det er ved at være forbi.

Og nu er jeg normalt ikke tilhænger af bare at hoppe fra det ene kærlighedsforhold til det næste, men denne gang er der ikke noget at gøre. Så jeg kunne næsten ikke tro mine egne øjne, da weekendens shoppingtur bragte mig til Østerbro, hvor min veninde pludselig stod og dinglede en absolut nydelig støvle foran ansigtet på mig. Flad - tjek! Comfy - tjek! Cool - tjek! DKNY - sørme så. Halv pris - ja tak!

Men kombinationen af et mærkat med halv pris og det faktum, at det var sidste par, er sjældent nogen god kombination i min verden, men sørme om det ikke var min størrelse. Og de passede, som var de syet til mig. Flere af den slags garderobemirakler, tak!

fredag den 9. oktober 2009

Bloganbefaling: Fairshionista

Jeg er sikkert ikke den eneste, som indimellem kan få bare en smule sort samvittighed over, hvad de mængder fine sager, jeg jævnligt slæber hjem til garderoben, egentlig gør ved vores miljø. Tøjproduktion er jo desværre ikke lige frem det mest skånsomme.

Den tankegang har 26-årige Julie taget op, og hun har derfor givet sig selv en udfordring: At ændre sin garderobe og livsstil på 12 måneder i kampen mod global opvarmning og jagten på en bedre verden.
Det betyder blandt andet, at Julie kun shopper genbrug eller tøj, der er produceret økologisk eller fairtrade.

Og der er helt sikkert mange gode øjenåbnere i mellem, som beviser, at ens garderobe ikke behøver forvandle sig til et hampfarvet helvede bare fordi, man gerne vil gøre lidt godt for miljøet.

Besøg Julie her.

torsdag den 8. oktober 2009

Sorte negle - nu med billede


Som jeg skrev om i går, har jeg fået en nyfunden kærlighed til mørke negle. Desværre er min fotomulighed pt begrænset til mit knap så velfungerende mobilkamera, men jeg håber, I kan få en idé om farven alligevel.
Jeg har brugt min koksgrå sofa som baggrund, så man (forhåbentlig) kan se, at farven ikke er helt sort.
Farven hedder Dark Room og stammer fra Sephora by OPI serien. Frister den, kan den fås på Ebay her. (dog til en smule overpris. Jeg mener, jeg gav $9-10 for min, men de skal naturligvis også have lidt ud af ulejligheden, de der Ebaysælgere...) Og selv med forsendelse, er det stadigen rigtig fin pris for en god og holdbar neglelak, som efter min mening er nem at lægge på. Jeg lagde to tynde lag, men jeg er ret overbevist om, at et enkelt tykkere lag også vil kunne gøre det.

Shoppingfilosofi...

Jeg ved ikke, om jeg har sådan en, men jeg havde i hvert fald en lang snak med en veninde om konceptet forleden.

Hun klagede nemlig over, at hun alt for tit kommer hjem med ting, som siden bare får lov at henslæbe en kummerlig ubrugt tilværelse bagerst i skabet, fordi kærligheden hurtigt fordufter, når sagerne kommer ind over dørtærsklen.

Vi sludrede en del om, hvorfor så mange ting aldrig blev brugt, og jeg kunne virkelig kende mange af problemerne fra mig selv.
Her er nogle af de tanker, som nærmest med sikkerhed var gået forud for størstedelen af hendes fejlkøb...:

"Den her kommer til at blive superfin, hvis jeg bare lige får en fladere mave/taber mig på lårene/får en fastere røv/indsæt selv problemområde"

"Ih, den bliver vildt fin til sommer/vinter/når jeg på et tidspunkt skal til den der fancydress fest"

Og hold fast, hvor jeg kender det! Så snakken var egentlig en rigtig god anledning til lige at få genopfrisket nogle af de der åh så basale - men åh så nyttige shoppingregler:

- Køb kun, hvis du virkelig er forelsket! (Og her er det så, at mange råder til, at man lader de fine sager hænge, og kun køber dem, hvis man stadig tænker på dem efter et givet tidsrum - men det fungerer altså ikke i min verden. Så meget tid har jeg ikke til at rende i butikker. Så hellere tage tingene med hjem - og returnere hvis det virkelig ikke virker).

- Køb kun ting, du vil elske at tage på med det samme. Lad være med at tænke "om fem kg", "til næste sommer" osv. For sandsynligheden er, at kiloene bliver - og når sommeren kommer, har du alligevel set så meget på kjolen, at du hellere vil have en ny, selvom den anden ikke har været ude af skabet.

- Det ER helt ok at springe over på nogle tendenser - det er vigtigere at være tro mod sin egen stil. Fx bliver plateau, velour og batik pænt ude af min garderobe, selvom det vrimler frem overalt i gadebilledet og helt sikkert ser fint ud til nogen.

onsdag den 7. oktober 2009

Smart strik søges...

Egentlig burde det ikke overraske mig, at det bliver efterår - det sker jo sådan set hvert år. Derfor burde min garderobe vel egentlig også afspejle, at det sådan cirka halvdelen af året er mere eller mindre pivende koldt i Danmark. Ikke mindst når man er den comfy type som jeg, der hellere vil være knap så fashionabel end forfrossen.

Men altså, jeg vil jo helst være begge dele - og hvis jeg var fuldstændig ligeglad, indførte jeg nok dynejakken, flyverdragten og den uformelige islandske sweater i mit hverdagsrepetoire, og det kan jeg alligevel ikke lige se ske...

Mellemvejen må altså være varme overdele, som samtidig er nogenlunde smarte. Men hvorfor dælen skal det være så svært at finde? Min standardløsning - afslører mit skab ved blot et enkelt blik - er cardigans, cardigans og flere cardigans. Som åbenbart helst skal være grå - og meget gerne af cashmere. (Jeg er bange for, at jeg ikke overdriver, hvis jeg anslår, at der findes mindst ti af omtalte beklædningsgenstand i min garderobe....)

Det er sådan set også fint nok, men det kunne altså være rart at have enkelte bluser, som bare fungerer på egen hånd, uden at jeg også skal tage stilling til, hvad der skal indenunder.
Så jagten er nu officielt sat ind. På lækre, varme og smarte striktrøjer, som meget gerne må være i cashmere (jeps, en erklæret svaghed) men hvis realisten skal tale, kan andre materialer også komme i spil - det skal bare helst være naturfibre, orker ikke rigtigt akryl eller polyhelvede.

Og hvorfor skal det lige være så svært? Har været turen rundt på the usual webshops uden at finde så meget som en enkelt lille strik, som havde lyst til at snige sig i kurven - altså på nær et par grå cardigans... Suk! Måske jeg bare skal fryse her om vinteren - eller acceptere en cardiganbeklædt tilværelse...

Sorte negle...

...får jeg mest, når jeg roder rundt med oprydning, en sjælden gang i mellem er på havearbejde eller kommer til at løfte kølerhjelmen på min lille bil.

Og tidligere har jeg egentlig forsvoret, at det var noget, jeg ville praktisere i al frivillighed - ja altså, de sorte negle. Heller ikke, når de kom frem med neglelak - og kunne se pivgodt ud på mange andre.

Men man har vel et standpunkt, til man tager et nyt, og i New York faldt jeg over den fineste sortgrå neglelak (naturligvis fra yndlingsmærket OPI - fra en serie lavet specielt til Sephora). Den er ikke kulsort, men giver den fineste farve, som nok bedst kan betegnes som "Tyrkisk Peber" farvet - og pludselig får bolchefarvet neglelak en helt ny dimension.

torsdag den 1. oktober 2009

Fashionabel filmoplevelse

Jeg havde fornøjelsen af at tilbringe aftenen i går i særdeles fashionabelt selskab. Dels med en flok skønne piger, som deler min interesse for mode, shopping og alt i den boldgade, men ikke mindst også med den berømte - og berygtede - Anna Wintour.

Vi var nemlig i biffen og se "The September Issue", og jeg vil anbefale alle, som bare er den mindste smule nysgerrig efter at vide, hvordan hende Mrs. Wintour egentlig er - og hvor stor magt hun har i modeverdenen - at se filmen.

Filmen er en dokumenter, som er optaget i forbindelse med produktionen af The September Issue i 2007 - for septemberudgaven er årets vigtigste i Vogueverdenen.

Desværre er det meget begrænset, hvor filmen er landet - jeg har kun kunne finde den i Vester Vov Vov i København, så københavnere - op på stiletterne og tag i biffen. Men vent ikke for længe. Den går i hvert fald næste uge med, men derudover er det ikke sikkert.
Se mere om filmen her og bestil billetter her.